Visuele communicatie

Moet je wel eens lastige werkprocessen uitleggen? Of een flip-over gebruiken als je met bewoners in gesprek gaat? Of een communicatieconcept bedenken? Overweeg dan om tekeningen in te zetten om je boodschap te verhelderen. 

De afgelopen jaren zet ik visuele communicatie in voor roadmaps van projecten, voor communicatieframes en visies. Collega's vroegen me of ik hen dat ook kon leren. Dat kan en doe ik graag. Ik geef workshops voor beginners en een vervolgworkshop op aanvraag. De workshops zijn zowel met open inschrijving als in-company. Je kunt je aanmelden via het formulier op de homepage.

Boekentips

  • Bikablo 2.0 Visuelles Wörterbuch. Visual Dictionary. Het startersboek om iconen en kaders te maken.
  • UZMO Thinking with your pen. Martin Haussmann. Over de theorie van visualiseren, getekende landschappen, ontwikkelen van je eigen posters. Voor gevorderde tekenaars.
  • Tekenen tijdens de vergadering: doen! Rachel Levi. Een leuk startersboek met doe-tips en natuurlijk veel plaatjes.
  • 642 ideeën om te tekenen. Uitgeverij Kosmos. Om aan het tekenen te blijven: 642 voorwerpen en concepten om te tekenen. Een werkboek.
  • Picture this. Associatiekaarten. Uitgeverij Thema. Mooie afbeeldingen die uitdagen om emoties en ideeën onder woorden te brengen. Geschikt voor het werken met teams en groepen.

Materialen bestellen

Op www.neuland.com zijn de stiften te gebruiken waar ik graag gebruik van maak. 

Op www.gerstaecker.nl kun je fantastisch papier en pastelkrijt kopen.

Tekeningen laten maken

Wil je een proces in beeld brengen, maar niet zelf tekenen? Neem contact met me op voor de mogelijkheden van een door mij getekende flap.