Energie+overvloed=vrolijkheid

18-06-2019

Weet jij waar je vrolijk van wordt? Het kan je maar zo gebeuren: je loopt door een drukke winkelstraat en je begint vanzelf te glimlachen als je een winkel vol met snoep ziet. In alle kleuren en vooral heel veel. Of je staat voor een veld tulpen.

Zo'n veld met honderdduizenden rode tulpen. Ook weer: kleur+veel. Designer en schrijver van het boek 'Vrolijkheid' Ingrid Fetell Lee geeft een verklaring: overvloed en energie (door felle kleuren) zijn 2 esthetische waarden die ervoor zorgen dat overal in de wereld mensen blij worden. In haar boek geeft ze uitleg bij deze 2 waarden, maar ook bij de andere vormen: transcendentie, vrijheid, harmonie, spel, verrassing, magie, feestelijkheid en vernieuwing.

En weet je wat zo leuk is? het boek eindigt met een worksheet waarmee je een vrolijkheidsproject kunt beginnen door wetenschappelijk bewezen 'vrolijkheidselementen' toe te voegen aan je werkomgeving. Je kunt er zelf mee beginnen, maar we kunnen het ook samen doen. Ik begeleid je graag als coach in het luchtiger maken van je werk/leven. het intake-gesprek is gratis!