LEGO® SERIOUS PLAY®: samen bouwen aan een oplossing

10-04-2019

Gisteren faciliteerde ik een team aan de hand van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode (LSP.). Ze gingen aan de slag met hun kijk op de toekomst. De LSP-methode zorgde ervoor dat iedereen zijn of haar inbreng had in die toekomstvisie.

De LEGO® SERIOUS PLAY®-methode is een begeleide denk-, communicatie-, en probleemoplossingstechniek voor organisaties, teams en individuen. De methode komt voort uit bedrijfskundig, psychologisch en pedagogisch onderzoek. De basis is de 'hand knowledge'. 

De 'hand knowledge' is heel krachtig. Onze handen zijn voor ongeveer 70% verbonden aan onze hersens. Omdat onze hersenen begrensd zijn in de hoeveelheid informatie die ze op één moment kunnen verwerken in het werkgeheugen, is een aanvulling met de handen vruchtbaar. Op die manier 'weten' we een stuk meer dan we denken dat we weten. Als we handen inzetten bij het leren, start een gecompliceerd proces dat een sterke emotionele lading heeft. Dat zorgt ervoor dat niet alleen ideeën worden gebouwd, maar dat ze ook beter worden begrepen en onthouden.

Tijdens de LSP-sessies denken de deelnemers met hun vingers. Ze komen tot nieuwe inzichten, ze krijgen inspiratie en gebruiken hun verbeelding.

Meer weten over de LSP-methode? Kijk in de flyer of stuur me een bericht.