Roddelen: ja/nee

16-12-2019

Je komt ’s morgens je kantoor binnen waar een groepje collega’s met elkaar staat te praten bij het koffieapparaat. In één keer wordt het stil. Hadden ze het over jou?

Stonden ze te roddelen over jouw inbreng bij de teamvergadering van gisteren? In werksituaties wordt heel wat afgeroddeld. Zowel op een negatieve als positieve wijze. En juist die laatste manier kun je met goed gevoel actief gebruiken.

Onlangs zette ik de positieve roddeltechniek van het spel Team Geluk van Leo Bormans in als facilitator. Teamleden mochten met elkaar een positieve eigenschap kiezen voor één teamlid. Over de selectie van de eigenschap werd op een positieve manier geroddeld mèt het teamlid erbij. Hij mocht alleen niet deelnemen aan het gesprek, maar zat met zijn rug naar de rest. Vervolgens ontving het teamlid de eigenschap op een kaartje met tips en opdrachten. De eigenschappen varieerden van vrolijk, wijs, onderzoekend tot inspirerend. 

Hoe fijn is het om jouw positieve eigenschap nog meer voor het team te kunnen inzetten? En dat jouw inbreng waardevol is en gewaardeerd wordt?

Deze positieve vorm van roddelen is overigens ook prima tijdens intervisie bijeenkomsten in te zetten.

Veel roddelplezier!