Over ComQi

ComQi is een buro voor creatieve communicatie. Ik heb het begin 2016 opgezet vanuit de behoefte om bedrijven en organisaties te helpen om hun communicatie-impact te vergroten. Dit doe ik door de communicatiekracht (Qi) te versterken. De ene keer door het geven van advies terwijl het een andere keer gaat om het bedenken en uitvoeren van een campagne. Ook coach ik medewerkers in hun communicatie of loopbaan. Ik heb een netwerk van communicatie-professionals met wie ik samenwerk als dat wenselijk en nodig is.

Bij voorkeur werk ik aan communicatieprojecten/trajecten met een kop en een staart samen met opdrachtgevers die open staan voor een innovatie en vernieuwing. Kijk maar eens in de folder.

Communicatie=delen

  • Ik geloof erin dat energie gaat stromen als mensen plezier hebben. Humor helpt daarbij. Die gebruik ik graag in gesprekken en werksessies. Dat levert vaak meer ideeën op en een ontspannen klimaat. Gewoon lekkerder samenwerken.
  • Ik geloof erin dat activiteiten die met handen, hoofd en hart worden gedaan, tot betekenisvolle output leiden. Denk aan de inzet van LEGO Serious Play waarbij deelnemers bouwen aan hun eigen en gezamenlijke verhalen.
  • Ik geloof erin dat communiceren gaat om het vertolken van verhalen. Verhalen die gedeeld kunnen worden en zo betekenis geven aan een verandering. Of verhalen die een gezicht kunnen geven aan een organisatie. 
  • Ik geloof erin dat de inzet van (zo veel mogelijk) zintuigen leidt tot meer impact. Communiceren is niet hetzelfde als teksten schrijven en lezen. Het gaat steeds meer over de inzet van pakkende beelden (foto's en illustraties) en beleven (werksessies waarin je praat, luistert, schrijft, doet, hoort, eet etc).
  • Ik geloof dat iedereen zich kan ontwikkelen als hij of zij dat wil. Communicatie draagt bij aan het creëren en delen van een lonkend perspectief.

 

Wilt u kennismaken met één van de methodieken die ik toepas, zoals LEGO Serious Play of visueel faciliteren? Stuur me een bericht of bel me voor het maken van een afspraak.

Dénise Hamstra-Jorritsma

 

 

 

 

Officieel gecertificeerd als facilitator en ontwerper van LEGO® SERIOUS PLAY® workshops.

Diploma professioneel coachen

Lees ook de algemene voorwaarden van ComQi.